Groen_900x600_resized.jpg

1 telefoontje, 875 productpagina's samengevat

Sokkel_Groen.png

Onze houtwol specialisten helpen u persoonlijk bij het creëren van een oplossing op maat

 

Een aanspreekpunt voor alles over houtwol
Als professional in de bouw moet u tegenwoordig over van alles op de hoogte zijn. Waar moet u aan voldoen vanuit het Bouwbesluit qua brandvereisten, geluidsisolatie en akoestiek?

Dan is het prettig te weten dat u kunt terugvallen op een houtwolspecialist van Heraklith. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste  houtwolcementplaten voor uw specifieke toepassing. 
 

Onze houtwolspecialisten weten als geen ander welke houtwolplaat u de juiste combinatie biedt van warmte isolatie en geluidsabsorptie. Ook wanneer het gaat om een brandwerende toepassing adviseren we over de juiste isolatieplaat en bevestigingsmethode. 
 

Thermische prestaties

We leveren houtwolplaten met een Rdie gaat van 0,15 bij massieve houtwolplaten tot 7,10 m2.K/W bij de combi platen met steenwol of PIR. In het bijzonder voor plafonds van parkeergarages en balkons waar appartementen of kantoorruimten boven liggen is het belangrijk te kiezen voor een hoge thermische prestatie. 

 

Lees meer

Geluidsabsorptie

Akoestiek speelt een belangrijke rol bij het comfort van een moderne woon- en werkomgeving. Houtwol heeft een sterke geluidsabsorptie. Een goede geluidsabsorptie zorgt voor een prettige akoestiek en voorkomt nagalm. Bovendien voorkomt goede geluidsisolatie door de absorptie dat er weinig geluidshinder is naar naastgelegen ruimtes. 

 

Lees meer

Brandweerstand 

Heraklith houtwolcementplaten zijn zeer goed bestand tegen brand. Alle panelen hebben standaard brandklasse B. Maar we leveren ook houtwolplaten in A2 brandklasse. Het A2 Afbouwpaneel heeft een brandweerstand van 60 minuten en de Tektalan A2 combi houtwolplaat met steenwol heeft zelfs een brandweerstand van 180 minuten. 

Lees meer

Blauw_900x600_resized.jpg

1 dag training, 110 jaar wijzer

Sokkel_Blauw_resized.png

De expertise van Heraklith

Heraklith Experience Center

Ons Heraklith Experience Center helpt u om perfectie in de praktijk te brengen. Met deze gedachte hebben we ons Heraklith Experience Center opgesteld. Hier leert u niet alleen alles over de productie en toepassing van houtwol, maar ervaart u ook direct in de praktijk hoe u met houtwolplaten werkt.

De training kan gaan over de specifieke verwerking van houtwol. Denk aan de juist montage van houtwolplaten, de specifieke bevestigingsmiddelen per type ondergrond of hoe u  houtwol verwerkt rond details als balken en kolommen in een constructie.

We gaan ook in op de gebouwvereisten en de prestaties die de verschillende houtwolcementplaten en combi-houtwolplaten bieden als het gaat om geluidsisolatie en brandveiligheid.
 

Mensen leren vooral door dingen zelf te ervaren. Zoals Confucius al zei:

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

rsz_img_7190.jpg

Geïnteresseerd in een Heraklith training?

Neem dan gerust contact met ons op. We geven u graag wat meer informatie over onze mogelijkheden.