Grijs_900x600.png

1 tint grijs, 25% groener

Sokkel_Grijs.png

Ons grijze EPS helpt u om thermische prestaties tot 25% te verbeteren

Grijze EPS wat is dat?

Grijze EPS is een variant op witte EPS, in de volksmond ook wel piepschuim genoemd. EPS is een afkorting van "Expanded PolyStyrene" en bestaat voor 98% uit stilstaande lucht.

EPS neemt nauwelijks vocht op en is bestand tegen de meeste zouten, zuren en vetten. Het is milieuverantwoord toe te passen, wordt energiezuinig geproduceerd en is volledig recyclebaar.

Het EPS wordt grijs omdat er tijdens de productie grafiet wordt toegevoegd.  Daarmee wordt het aandeel van de straling tijdens warmteoverdracht nagenoegd uitgeschakeld. Dat is dus waarom grijze EPS op thermisch gebied beter presteert dan witte EPS.

 

SE - zelfdovend

Heratekta panelen worden geproduceerd met SE kwaliteit grijze EPS. De toevoeging SE staat voor "Self Extuinguising", ofwel zelfdovend. De SE-kwaliteit wordt bereikt door een brandvertrager. het materiaal dooft wanneer de hittebron wordt weggenomen.

 

Ondanks de positieve eigenschappen van SE kwaliteit EPS raden we aan om bij brandwerende toepassingen te kiezen voor houtwol met A2 brandklasse. De Tektalan A2 houtwol plaat met met steenwol is zeer specifiek ontwikkeld voor brandwerende toepassingen.

 

last.png
Afbeelding zoom kleiner.jpg

Houtwol als thermische isolatie

Houtwol biedt van nature al een goede thermische isolatie. Door de combinatie van houtwol met grijs EPS kunt u met een relatief dunner en dus lichter paneel isoleren. Grijs EPS (lambda 0,031) heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan witte EPS en presteert gemiddeld zo'n 25% beter!

De houtwol combiplaat Heratekta leent zich daarom goed voor renovatieprojecten. Met een relatief dunnere houtwolplaat kunt u een hogere thermische prestatie behalen.

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.