Grijs_900x600_resized.jpg

1 tint grijs, 25% groener

Sokkel_Grijs_resized.png

Ons nieuwe grijze EPS helpt u om thermische prestaties tot 25% te verbeteren


Slanker en lichter isolatiemateriaal
Omdat grijs EPS een thermische prestatie heeft die gemiddeld zo’n 25% beter is dan witte EPS, is het met de vernieuwde Heratekta mogelijk om slanker oftewel dunner te isoleren. De houtwolcementplaten zijn lichter van gewicht.


Eénmans houtwolmontage 
De twee-punts bevestiging in combinatie met de innovatieve tand- en groef verbinding van de Heratekta platen zorgt voor een snelle verwerking en een strak patroon. Montage met één man is mogelijk.

 

last.png
Afbeelding zoom kleiner.jpg

Grijze EPS wat is dat?

Grijze EPS is een variant op witte EPS, in de volksmond ook wel piepschuim genoemd. EPS is een afkorting van "Expanded PolyStyrene" en bestaat voor 98% uit stilstaande lucht.

EPS neemt nauwelijks vocht op en is bestand tegen de meeste zouten, zuren en vetten. Het is milieuverantwoord toe te passen, wordt energiezuinig geproduceerd en is volledig recyclebaar.

Het EPS wordt grijs omdat er tijdens de productie grafiet wordt toegevoegd.  Daarmee wordt het aandeel van de straling tijdens warmteoverdracht nagenoegd uitgeschakeld. Dat is dus waarom grijze EPS op thermisch gebied beter presteert dan witte EPS.

SE - zelfdovend

Heratekta panelen worden geproduceerd met SE kwaliteit grijze EPS. De toevoeging SE staat voor "Self Extuinguising", ofwel zelfdovend. De SE-kwaliteit wordt bereikt door een brandvertrager. het materiaal dooft wanneer de hittebron wordt weggenomen.

 

Ondanks de positieve eigenschappen van SE kwaliteit EPS raden we aan om bij brandwerende toepassingen te kiezen voor houtwol met A2 brandklasse. De Tektalan A2 houtwol plaat met met steenwol is zeer specifiek ontwikkeld voor brandwerende toepassingen.

 

shot.png

Neem contact met ons op

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Laat het ons weten en wij helpen u graag persoonlijk verder.

Door de structureel hoge marktvraag zijn onze levertijden helaas opgelopen. Onze afdeling Customer Service bevestigt u de definitieve leverdatum.